2019. május 22., szerda

Egy esküvőn a pálinka, a vicc és az ujjlenyomat (?!)


Lehet, hogy az én készülékemben van a hiba, de vállalom. Van ez az időkapszula-dolog az esküvőkön. Valahogy (most még) nem jön össze ez az agyamban. Gondolkozzunk együtt egy kicsit!
A (majdnem mindent tudó) wiki ezt írtja:

forrás: newatlas.com

 „Az időkapszula[1] egy olyan tartály, amelyben régi idők tárgyai találhatók, vagy információ régebbi időkből. Egyfajta kommunikációnak tekinthető a jövővel. Az időkapszulákat általában valamilyen jeles esemény alkalmával, ünnepség kíséretében helyezik el (elássák vagy bebetonozzák), például Világkiállítás, alapkőletétel, hogy aztán a (közeli vagy távoli) jövőben kinyissák. Nem minden időkapszula szándékos, néhányan a Pompeii maradványokat is időkapszulának tekintik. Az "időkapszula" kifejezés (time capsule) 1937 óta használatos, de az ötlet valószínűleg egyidős magával az emberi civilizációval.” (forrás:wikipedia.hu)

No, eddig  a hivatalos. Én is kb. ennek gondolom/gondoltam az időkapszulát. Namármost.
Az esküvőkön az időkapszulába pl. a vendégek üzeneteit, jókívánságait teszik bele, tehát amolyan vendégkönyvként funkcionál. Más esetben a szertartással egybekötve, közösen zárjátok be, pl. egymásnak írt üzenettel, aznapi újsággal (nekem a kislányom születésnapjáról vannak meg a napilapok)…. A kulcsot lenyelitek (vagy mással nyeletitek le és ő jól eldugja tizensok érvre) és csak X idő múlva nyitjátok fel együtt.

Nem is tudom, gondolkoznom kell, hogy mi lehetne az, ami tényleg az esküvőnkről szól és „információ a régebbi időkből”? A teljesség igénye nélkül ezek jutottak az eszembe:

-    talán 1 dl finom whiskey, pálinka stb. (ez pusztán kíváncsiságból, hogy kibírja-e?) 😆
-    a nagymamám 😍 ujjlenyomata  (vagy a szüleimé, de náluk sokkal esélyesebb, hogy élni fognak még)
-    az ültető kártya, a menüsor
-    egy-egy hajtincsünk
-    a combfixem (hogy 20 év és a 3. gyerek után meg tudjam nézni, jó-e még 😅)
-    a férjem öve (hasonló megfontolásból 😁)
-    mindkettőnktől egy-egy aláírás (hisz’ az is csak aznap olyan, mert utána az is változik)
-    az épp aktuális kedvenc viccem, vicce
-    a nap végén, mikor az ágyban fekszünk már (oké, jó, másnap, mikor felkelünk) az első 5 mondat, ami eszembe jut az esküvőnkről…

Értitek, hogy mire gondolok? Tök jó ötlet ez az időkapszula, de én akkor, aznap szeretném látni a vendégeim „visszajelzéseit”, hogy mennyire érezték jól magukat, nem pedig 10 év múlva. Tehát ez a verzió kilőve. Viszont amit beletennék, az nem a ceremónia keretein belül valósul meg, nem tudjátok megejteni az ünnepélyes, közös lezárást.

Ettől függetlenül, akár esküvői vendégkönyvként, akár a ceremónia részeként, akár máshogy képzelitek el ezt magatoknak, tudjátok: szertartásvezetőként és ceremóniamesterként rám mindig számíthattok!