2019. május 9., csütörtök

Gyertyafény keringő az esküvőn

Bár menyasszonytánc-párti vagyok, az egyik kedvenc pillanatom az esküvőkön mégis az, amikor azok a párok, akik a menyecsketánc mellett teszik le a voksukat búcsúzóul táncolnak még egyet menyasszonyként-vőlegényként. (Ugyanez a "búcsútánc" lehet a lagzi végén is, csak akkor már nem a habos-babos szép ruhában.)
Ekkor az ifjú párt  körbeállják a vendégek, s gyertyát, mécsest tartanak/tarthatnak a kezükben. Esetleg a pár tánc közben elfújja ezeket.  (A mókás kedvű vendégek meg újra gyújtják egymásról a lángokat, hogy tovább tartson a pillanat. 😀)
Ennek egy igen hangulatos alternatívája, amikor vagy a tánc közben, vagy tánc után kivonulva csillagszórókkal állnak körbe, illetve sorfalat a vendégek.Hogy mindez megvalósulhasson, pár dologra oda kell figyelni:

1. Engedi-e a helyszín, hogy gyertyázzatok, csillagszórózzatok?
2. Érdemes csepegés mentes gyertyákkal csinálni, vagy kis papírkarikákat, szoknyácskákat, vagy alufóliát tenni a gyertyákra, hogy őszinte mosolyok ragyogjanak rátok a tánc alatt.
3. A mécses bár nem csöpög, ellenben nagyon jól és gyorsan átforrósodik a fém része.
4. A csillagszóróknál vigyázni kell a ruhákra - legyen elég hely!
5. "Nem árt", ha a fotós, a videós is tudja (előre!), hogy mire készültök, mert ehhez le kell kapcsolni a lámpákat, amire ők tudnak előre készülni.
6. Ha mindent elkészítettetek, a kellékeket ne felejtsétek otthon - jó, ha van egy lista ezekről - jó, ha van egy jó ceremóniamestered, aki segít végiggondolni,  majd a helyszínen lebonyolítani mindezt! 😉

+1. ha szeretnétek valami különlegeset:

 fotók: http://www.benpancoast.com/blog/